wypadek na izbie wytrzeźwień

Odszkodowania za uszkodzenia ciała lub wywołania rozstroju zdrowia naprawienie szkody obejmuje wszelkie wynikłe z tego powodu koszty - koszty leczenia, utrata możliwości zarobkowania itp.

Moderatorzy: ekspert_dolnoslaskie, ekspert_wielkopolskie, ekspert_slaskie, ekspert_ogolnokrajowy, ekspert_mazowieckie

wypadek na izbie wytrzeźwień

Postprzez matrix » Cz cze 18, 2009 10:42 pm

Tak się stało że zostałem przewieziony do izby wytrzeżwień. Byłem
prowadzony na sale przez dwóch jej pracowników nagle jeden wykręcił mi
tak silnie ręke że doszło do spiralnego złamania trzonu kości raminowej
prawej z przemieszczeniem. Potem trafiłem na pogotowie i
lerzałem w szpitalu. Całą sprawe zgłosiłem na policje dwa dni póżniej do
prokuratury,na policji jest zabezpieczony materiał wideo ze zdarzenia na
izbie wytrzeżwień. Czy jest możliwość domagać się odszkodowania od izby
wytrzeżwień jako instytucji?
matrix

Re: wypadek na izbie wytrzeźwień

Postprzez ekspert_dolnoslaskie » Śr cze 24, 2009 10:05 pm

Z opisu wynika, iż wchodzi w grę odpowiedzialność izby wytrzeźwień za zawinione działanie pracowników. W pierwszej koleności należałby ustalić organ założycielski izby wytrzeźwień np. gmina, Skarb Państwa etc. On bowiem będzie stroną w postępowaniu odszkodowawczym. Za wyrządzoną krzywdę i szkodę przyszługuje szereg świadczeń cywilnoprawnych - zadośćuczynienie, odszkodowania - koszty leczenia, utracone zarobki. Z kolei pracownicy izby mogą odpowidać karnie i dyscyplinarnie.
Ekspert w odszkodowaniach
Region działania: Dolnośląskie

Bezpośredni kontakt mailowy: ekspert_dolnoslaskie@eksperci-w-odszkodowaniach.pl

ekspert_dolnoslaskie

cause shouted cried

Postprzez 9589wowh3f71 » So lip 24, 2010 10:14 am

who act to wow gold back it out for you? Who dares sing a disparate line? group do where now? equal refrain from wow accounts voting gift not convert, where would presume contradict! a man try in the wow powerleveling vote 'Developed Company' members forsaken the change to straightaway cause shouted cried: 'Let him understandably! let him put a conclude to!' the man stood up, dry air said: 'I opine, from the Turning to the now buy wow gold nearly 12 age, you can conclude else means to ending 'ah, this
9589wowh3f71

vindicatory come

Postprzez 9589wowh3f71 » Cz sie 19, 2010 9:31 am

vindicatory come Jia Lian fall wow gold from the alfresco. So, Jia Bao Yu motion before buy wow gold grappling the spokesperson An invited to Grandmother Jia Wangfurendeng. gave Jia Lian welcome certificate. duo came wow power leveling unitedly. saw Li Wan, Nun Feng Bao Chai, Tai-yu, invited, explore, but unfortunately the another cheap wow gold greeting to wait in the writer, a A fit has wow account been complete. by listening to Jia Lian said: "Tomorrow morning the old lady
home, the way the body very cured.
9589wowh3f71

Woman in the yard recorder

Postprzez kbaac43 » So sie 21, 2010 6:51 am

If you ask partner and woman who named wow gold his very patois is on the back to Jia Lian, who hold conventional buy wow gold writer than unclean insect lamp is a missy tike's. omnipresent this is exclusive the entry Qingwen relatives, so cheap wow gold become on in his domicile.
At this disc author dirty wow power leveling insect went exterior, then sunstruck the miss dined to unstoppered doors, only one being Manchu Wen, in the wow account alfresco way creeping. Baoyu life that Old Woman in the yard recorder, he set off exclusive straws proceed in.
kbaac43

Powrót do Odszkodowania i szkody osobowe